Vi i RobotNorge er glade for å kunne tilby enda mer sveisekompetanse til våre kunder. Med vår ekspertise innen sveising med ABB-roboter, kan vi hjelpe deg med å få mest mulig ut av produksjonen.

Vårt team med erfarne teknikere kan tilby omfattende opplæring og støtte for å hjelpe deg med å integrere roboter i sveisevirksomheten din. Vi kan også tilby tilpassede løsninger som er skreddersydd for dine spesifikke sveisebehov.

Robotisert sveising gir mange fordeler, inkludert økt produktivitet, lavere kostnader og bedre sveisekvalitet. Vi tilbyr også teknisk support og vedlikeholdstjenester for å sikre at ditt utstyr alltid fungerer på sitt beste.

Ta gjerne kontakt med oss for å lære mer om vårt sveisekompetanse-tilbud og hvordan vi kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av sveising med roboter.

Kombiner robotteknologi og Additive Manufacturing for økt produktivitet

Additive manufacturing, også kjent som 3D-printing, er en teknologi som har blitt stadig mer populær de siste årene. Det lar produsenter lage deler og produkter lag for lag ved å legge til materiale, i stedet for å fjerne materiale som i tradisjonell produksjon.

Additive manufacturing gir mange fordeler, inkludert raskere produksjon, reduserte kostnader og muligheten til å lage komplekse geometrier som ikke er mulig å produsere med tradisjonelle metoder. Det har blitt brukt til å produsere alt fra prototyper til endelige produkter i en rekke bransjer, inkludert luftfart, medisinsk utstyr og bilindustrien.

Vi tilbyr testing av sveiseegenskaper

RobotNorge tilbyr bedrifter en sveisecelle for testing av produktene deres for sveising med robot. De kan få evaluert sveiseegenskapene og få råd om å optimalisere sveiseprosessene ved bruk av robotteknologi. For mer informasjon om testing og hvordan robotteknologi kan forbedre sveiseprosessene og øke produktiviteten, kan du kontakte Cato Strædet. (Se kontaktinfo lenger ned i artikkelen). 

Fordeler med robotisert sveising

Robotisert sveising har mange fordeler sammenlignet med manuell sveising. Noen av de viktigste fordelene inkluderer:

  • Tidsbesparelse og økt produktivitet
  • Redusert avfall
  • Høy presisjon og nøyaktighet
  • Sveiser raskere og mer effektivt
  • Økt HMS på arbeidsplassen
  • Kortere ledetider og økt produksjonseffektivitet

Med disse fordelene kan robotisert sveising være en effektiv og kostnadsbesparende løsning for en rekke ulike sveiseprosjekter.

Ulike sveisemetoder med robot: automatisering og kvalitetssikring

Robotisert sveising er en av de mest effektive og presise måtene å sveise på. For å oppnå de beste resultatene, bruker man forskjellige sveisemetoder avhengig av materialet som skal sveises og kravene til sveiseskjøtene. TIG, MIG og CMT er noen av de mest brukte sveisemetodene med roboter, og de har hver sine unike fordeler. Her vil vi gi en kort forklaring på hver av disse sveisemetodene, og hvordan de brukes med robot for å oppnå høy kvalitet og effektivitet i produksjonen.

  • TIG-sveising brukes til sveising av tynne materialer som aluminium og rustfritt stål. Metoden bruker en elektrode av wolfram og en inert gass for å beskytte sveiseskjøten fra luftens oksygen. TIG-sveising med robot gir en høy grad av presisjon og kvalitet på sveiseskjøtene.
  • MIG-sveising brukes til å sveise metall, spesielt stål og aluminium. Metoden bruker en tråd av metall og en inert gass for å beskytte sveiseskjøten. MIG-sveising med robot gir høy hastighet og effektivitet, og er ideell for produksjon av større serier.
  • CMT-sveising er en avansert MIG-sveiseteknikk som bruker intermitterende trådfremføring for å oppnå høyere presisjon og lavere varmepåvirkning. CMT-sveising med robot gir høy kvalitet på sveiseskjøtene og reduserer risikoen for deformasjoner og skader på materialet.

Alle disse sveisemetodene kan utføres med roboter, noe som gir en høy grad av automatisering, presisjon og kvalitet på sveiseskjøtene.

Cato Strædet

Cato er vår erfarne Prosjekttekniker med hovedansvar for sveis. Han har jobbet i bransjen i 14 år, og har jobbet med robotisert sveising siden 2016. Ta kontakt med Cato for å lære mer om våre robotiserte sveiseløsninger.

Tlf: 476 17 228
cas@robotnorge.no

Loyd Jarle Hetland

Loyd Jarle er en av våre dedikerte selgere og vår Key Account Manager. Han er en erfaren selger som trives med å bygge varige relasjoner med våre kunder. Ta gjerne kontakt med Loyd for å diskutere hvordan vi kan hjelpe deg med dine produksjonsbehov, eller for å lære mer om våre robotløsninger.

 

Tlf: 909 25 900
ljh@robotnorge.no

Irmantas Spiridavicius

Irmantas er en av våre dyktige prosjektteknikere, og er en verdifull ressurs for selskapet. Irmantas er en allsidig medarbeider som er god på mange områder, og har en sterk evne til å ta initiativ og lære seg nye ting når det er nødvendig.

Flere nyheter

RobotNorge AS får fornyet tillit fra ABB Robotics

RobotNorge er en av Norges ledende leverandører og integrator av robotapplikasjoner med ABB-roboter. RobotNorge er også distributør av hele ABBs robotsortiment til partnere for det norske markedet. Med ABB Robotics i ryggen har vi tilgang til det siste og mest...

ABB Robotics Education Package

ABB Robotics i utdanning: Lær med prisbelønte GoFa™ For studenter og lærere ABB Robotics Education Package er en komplett utdanningspakke som utstyrer studenter med grunnleggende ferdigheter og kunnskap innen robotikk og automatisering, og forbereder dem på å...

Demo Robots for Sale

We have several demo robots for sale with short delivery times. For goods in stock, reservations are made regarding intermediate sales.Interested? Contact us for prices and detailed specifications. David Sajnovic Tlf: 459 14 610ds@robotnorge.no ABB IRB 4600 – 40/2.55...

Hold meg oppdatert

Meld meg på RobotNytt

Vi sender ut nyhetsbrevet vårt, RobotNytt, ca. 4 ganger i året.

RobotNorge logo farge

KONTAKT OSS

Bedriftsvegen 25,
4353 Klepp Stasjon
Sentralbord 51 78 50 50
Servicetelefon 4000 1569
post@robotnorge.no
support@robotnorge.no (support)
org.nr. 885 276 172
Fakturamottak: EHF eller robotnorge@ebilag.com