FÅ NY KUNNSKAP

Lær deg å programmere
ABBs industrielle roboter

Neste kurs

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Kursplan 2024 første halvår:
Grunnleggende robotprogrammering: uke 25

INVESTER I KUNNSKAP

Kurs & Opplæring

GRUNNLEGGENDE ROBOTPROGRAMMERING

Vil du lære å programmere ABB roboter?

RobotNorge tilbyr kurs i grunnleggende RAPID robotprogrammering i våre kurslokaler på Klepp Stasjon. Kurs tilbys for å sikre riktig opplæring av personell som skal drifte robotceller, utvikle nye robotløsninger eller de som vil lære mer om robotprogrammering. Kurset utføres på IRC5. om ønskelig kan du også få en innføring omnicore.

Kurset gir deg den grunnleggende kunnskapen du trenger for å drifte en robotcelle, hvordan bevege roboten og lage enkle programmoduler og rutiner. I tillegg lærer du om optimalisering av program i sammenheng med bevegelser, syklustid og programstruktur. Avslutningsvis får du en introduksjon til RobotStudio, verdens mest brukte offline robotprogrammeringsverktøy.

Vi er glade for å kunngjøre at vi nå tilbyr kurs i grunnleggende robotprogrammering i Mjøsbyregionen! Kurset vil bli holdt i Katapultsenteret på Raufoss.

Kursets lengde:
5 dager

Mandag kl. 10.00 til 16.00
Tirsdag – Torsdag kl. 08.00 til 16.00
Fredag kl. 08.00 til 12.00

KOLLABORATIV ROBOT KURS

Vil du bli bedre kjent med fleksible produksjonslinjer?

RobotNorge tilbyr opplæring med kollaborative roboter som egner seg svært godt til hurtige endringer av produksjonslinjer. Kunnskap om kollaborative roboter gir deg verktøyene du trenger for å ha effektiv produksjon ved små serier. Kurset blir gjennomført på en GoFa som kjører på omnicore.

Kurset tar for seg programmering via lead through, blokk- og tekstprogrammering. Du får også en innføring i grunnleggende sikkerhet med kollaborative roboter, samt fordeler og ulemper sammenlignet med tradisjonelle industriroboter.

Kursets varighet:
3 dager

Mandag kl. 10.00 til 16.00
Tirsdag kl. 08.00 til 16.00
Onsdag kl. 08.00 til 16.00

ROBOTSTUDIO

Interessert i å kunne visualisere og simulere robotanlegg? 

RobotStudio er verdens mest brukte offline robotprogrammering- og simuleringsverktøy. Dette muliggjør konstruksjon, visualisering, programmering, testing og simulering av robotceller og -systemer.

Du vil få grunnleggende forståelse på mulighetene som finnes i RobotStudio. Videre vil du få grunnleggende ferdigheter til å kunne lage en fullskala simulering, dette innebærer robotbevegelser, dynamiske komponenter, modellering og RAPID programmering.

For å klare gjennomføre kurset anbefaler vi at kursdeltakerne har grunnleggende forståelse for robot og robotprogrammering. Dette kan dere få hos oss ved å gjennomføre kurset Grunnleggende Robotprogrammering først.

Kursets varighet:
5 dager

Mandag kl. 10.00 til 16.00
Tirsdag – Torsdag kl. 08.30 til 16.00
Fredag kl. 08.30 til 12.00

OPERATØRKURS

Sikre riktig opplæring av dine operatører

RobotNorge tilbyr operatørkurs for å sikre riktig opplæring av dine operatører ved betjening av én eller flere roboter i din produksjon. Hovedmålet er at operatøren skal kunne drifte et anlegg med én eller flere roboter på en effektiv og sikker måte. Operatøren vil kunne kjøre anlegget manuelt og automatisk, bruke innganger og utganger, samt andre funksjoner på robotens brukergrensesnitt (Pendanten).

Vi tilbyr om ønskelig å holde kurset hos dere, da kursrobotene er mobile kan vi enkelt ta med disse til dere.  Våre kursholdere kan da også gi operatørene opplæring direkte på utstyret de skal drifte.

For økt utbytte kan vi anbefale at operatører i etterkant gjennomfører kurs i Grunnleggende Robotprogrammering. Da kan de lære å gjøre enkle endringer, bygge egne robotapplikasjoner offline og bidra til rask omstilling og optimalisering av produksjonen.

Kursets varighet:
3 dager

Mandag kl. 10.00 til 16.00
Tirsdag kl. 08.00 til 16.00
Onsdag kl. 08.00 til 16.00

SKREDDERSYDDE KURS

Vi bidrar til økt kunnskap og kompetanse innen automasjon og robotisering

Dersom dere ønsker et kurs tilpasset deres behov eller deres anlegg, har vi mulighet til å skreddersy kurs. Noen spesifikke kurs som blant annet elektro og mekanisk vedlikehold tilbys også gjennom ABBs kurssenter i Västerås, Sverige – vegg i vegg med robotfabrikken.

Noen kursmuligheter:

  • Kurs i Maskinsikkerhet 
    Hvilke sikkerhetstiltak må du ta hensyn til når du implementerer roboter i din produksjon?
  • Kurs i Kunstig Intelligens, Maskinsyn & Maskinlæring 
    Hvilke muligheter gir ny teknologi som Kunstig Intelligens, Maskinsyn og Maskinlæring?

Spørsmål og påmelding sendes til Brigt Nygård,  bn@robotnorge.no

Hold meg oppdatert

Meld meg på RobotNytt

Vi sender ut nyhetsbrevet vårt, RobotNytt, ca. 4 ganger i året.

RobotNorge logo farge

NS-EN ISO 9001:2015 Sertifisert

KONTAKT OSS

Bedriftsvegen 25,
4353 Klepp Stasjon
Sentralbord 51 78 50 50
Servicetelefon 4000 1569
post@robotnorge.no
support@robotnorge.no (support)
org.nr. 885 276 172
Fakturamottak: EHF eller robotnorge@ebilag.com