100% COLLABORATIVE ROBOTER

Coboter

I 2015 satte ABBs YuMi® en ny standard. 100% samarbeidende, kollaborative roboter, eller Coboter. Mennesker og roboter kunne endelig arbeide 100% sikkert og produktivt side-om-side, uten barrièrer. YuMi står for “You” & “Me” og sammen skapes en automatisert fremtid med uendelige muligheter.

ABBs YuMi og Single-arm YuMi samt nyeste GoFa er 100% samarbeidende og trygge Coboter. Disse robotene har 7-14 akser, flere integrerte sikkerhetsfunksjoner og bidrar til spennende automasjonsløsninger hvor mennesker arbeider sammen med roboter.

Coboter har mange fordeler og tilfører høy fleksibilitet i produksjon. De er utrolig enkle å integrere og programmere med deres lave vekt, lead-through-programmering og Wizard Easy Programmering for SAY, SWIFTI og GoFa. I tillegg tar de opp minimal plass da alle sikkerhetsfunksjoner er integrert i selve roboten.

Coboter som YuMi, SAY, SWIFTI & GoFa kan brukes til mange ulike applikasjoner. De er spesielt egnet for montering av små deler, rask og nøyaktig montering, testing, inspeksjon, materialhåndtering og pakking.

Les mer om hvordan YuMi benyttes hos GE Vingmed Ultrasound for å lime komponenter til hjerteultrayd og hjelper operatører med å levere enda høyere produktkvalitet. Eller om hvordan Norges første YuMi tester og programmerer 220-250 kretskort, per dag, i synkront arbeid med operatør hos Norautron.

Er du interessert i å høre mer om Coboter? Ikke nøl med å ta kontakt. 

TO ELLER ÉN HJELPENDE ARM?

Collaborative roboter (Coboter)

IRB14050-SAY

IRB 14050
Single-arm YuMi

Payload: 500 g
Reach: 599 mm

Klikk her for mer info

YuMi Collaborative Robot

IRB 14000
YuMi Collaborative Robot

Payload: 500 g
Reach: 599 mm

Klikk her for mer info

SWIFTI

CRB  1100
SWIFTI 

Payload: 4 kg
Reach: 475-580 mm

Klikk her for mer info

GoFa

CRB  15000
GoFa

Payload: 5 kg
Reach: 950 mm

Klikk her for mer info

Wizard Easy Programming

WIZARD EASY PROGRAMMERING  

Enkel & intuitiv programmering

Wizard Easy Programmering er ABBs nye programmeringsspråk for SAY, GoFa, SWIFTI i tillegg til IRB 1100. Dette er en enkel og intuitiv måte å programmere på. Det har aldri vært lettere, kjekkere eller mer fargerikt å programmere en industriell robot.

Gjennom den nye OmniCore Controlleren kan disse robotene programmeres med SCRATCH-inspirert koding. En fargerik, grafisk og blokkbasert programmering gjør det både gøy og enkelt å lage robotapplikasjoner.
 

  • Enkelt å komme i gang – ingen behov for spesialisert opplæring
  • Grafisk brukergrensesnitt med drag-and-drop
  • Programmer coboter og industrielle roboter på få minutter
  • Lag dine egne blokker i Wizard Skill Creator

ALLE ROBOTER KAN VÆRE «COBOTER» 

Samarbeid med SafeMove

SafeMove2 muliggjør trygt og pålitelig samarbeid mellom alle typer roboter og mennesker.

Eks. Hvis en operatør har behov for å bevege seg inn i området til et robotsystem, kan sikkerhetssensorer kobles til robotkontroller for å avdekke personens nærvær i definerte soner. SafeMove kan da automatisk overvåke og styre robotens hastighet så lenge noen er innenfor sikkerhetssonen. Når operatøren forlater sonen vil roboten gjenoppta oppgaven i opprinnelig hastighet.

Av ABBs robotsortiment er det YuMi, Single-arm YuMi og GoFa som går under 100% samarbeidende roboter. Ta derimot kontakt med oss for å diskutere ulike verktøy som kan tas i bruk for at mennesker og roboter kan arbeide tett sammen i din produksjon, uten unødvendige barrièrer.

Dont let safety fence you in

DET ER ALDRI FOR SENT, ELLER FOR TIDLIG Å STARTE

Hjelp meg å komme i gang

Legg igjen kontaktinformasjon, hvilken cobot du ønsker eller en forklaring av prosessen du ønsker å robotisere og automatisere.

Vi rådgiver deg i valget av den rette roboten for ditt behov.

RobotNorge logo farge

KONTAKT OSS

Bedriftsvegen 25,
4353 Klepp Stasjon
Sentralbord 51 78 50 50
Servicetelefon 4000 1569
post@robotnorge.no
support@robotnorge.no (support)
org.nr. 885 276 172
Fakturamottak: EHF eller robotnorge@ebilag.com