RobotNorge er en av Norges ledende leverandører og integrator av robotapplikasjoner med ABB-roboter. RobotNorge er også distributør av hele ABBs robotsortiment til partnere for det norske markedet. Med ABB Robotics i ryggen har vi tilgang til det siste og mest anerkjente innen robotteknologi i verden. I februar kom vår gode samarbeidspartner på besøk, og med seg i kofferten hadde salgs- og markedssjef Susanne Timsjö for ABB Robotics en svært viktig bekreftelse av tilliten til RobotNorge: Fornyelse av samarbeidskontrakten mellom de to selskapene.

 

ABBs forlengede arm i Norge

Daglig leder Kenneth Nilsson er stolt av det 20 år lange samarbeidet med den internasjonale giganten: – Vi ivaretar et world wide premium brand for hele det norske markedet, det forplikter. Når de nå velger å fornye samarbeidet, er det selvsagt en stor anerkjennelse av kunnskapen og erfaringen vi har her på Jæren. Susanne Timsjö er full av lovord: – RobotNorge er vår partner og forlengede arm i Norge. De sitter med den beste forståelsen av et marked som selvsagt er svært viktig for ABB Robotics. Jeg opplever at vi har en felles kultur og et felles verdigrunnlag, og det gir oss en solid trygghet om at våre kunder alltid får det aller beste produktet, også her i Norge.

Store muligheter i det norske markedet

– Robottettheten (antall operasjonelle industriroboter per 10 000 produksjonsmedarbeidere) er fortsatt svært lav i Norge, forteller Susanne. – Mens Danmark i 2022 hadde en robottetthet på 274, og Sverige hadde 343, var det norske tallet 308. Her skjer det imidlertid mye spennende som vil skape store muligheter for både ABB og RobotNorge: Mekanisk industri og næringsmiddelbransjen, for eksempel, er i rivende utvikling også her til lands. Automatisering i dagligvarebransjen, som i dag er mye større i Sverige og Danmark, øker også her i Norge.

Svært mange av de eldre industribyggene i Norge er imidlertid ikke alltid tilpasset moderne produksjonsprosesser. Det er ofte krevende å tilpasse for automatiserte løsninger i eldre bygg, og vi ser nå oftere at store deler av denne bygningsmassen er i ferd med å byttes ut. Da blir nettopp det å bidra med vår kompetanse for å tilrettelegge og planlegge for automatiserte prosesser svært viktig, forteller Kenneth: – Q-meieriene, for eksempel, bruker ABB-roboter og selvkjørende trucker levert av RobotNorge i produksjonen hver dag, året rundt.
Når de bygget det nye anlegget sitt her på Klepp Stasjon skulle det være tilpasset for fullautomatiserte prosesser. Når denne tendensen sprer seg til de fleste store norske produksjonsbedriftene, vil vi selvsagt se et økt behov for tilpassede robotløsninger – og da står RobotNorge klare – med ABB Robotics i ryggen!

Service gjennom hele livsløpet

– Service og vedlikehold er ett av våre aller viktigste kompetanseområder og forretningsområder, sier Kenneth Nilsson. – Når behovene til våre kunder endrer seg, må vi være parat til å alltid levere de løsningene de trenger for å optimalisere roboten gjennom hele livsløpet. Denne kompetansen er selvsagt også svært viktig for å kunne være en foretrukken partner for ABB. – Hver gang en del eller et produkt fra RobotNorge med ABBs logo går ut fra Klepp Stasjon, må vi være 100 % sikre på at dette er den aller beste løsningen for kunden, på kort og lang sikt.