ROBOTNORGE EFFEKTIVISERER NORGES STØRSTE TRYKKERI

Robotisert palletering til Ålgård Offset

Publisert 19.02.2021 | Nyheter
ca. 5 minutter lesetid

Les om Ålgård Offset
Målgruppe:
Trykkeribransjen

RobotNorge leverer komplett robotcelle for palletering av bunter i produksjonen hos Ålgård Offset.

Med produksjon av over 500 millioner magasiner og blader i året er Ålgård Offset i Rogaland Norges største trykkeri.

HMS i søkelyset

Den nye robotcellen fra RobotNorge, eneforhandler av ABB-roboter i Norge, bidrar til å styrke trykkeriets posisjonen og gi bedre helse, miljø og sikkerhet (HMS) for medarbeiderne.

– Vi tar i bruk helautomatisk palletering av bunter fra produksjonen på reisen mot å bli det mest lønnsomme, effektive og største grafiske senteret i Skandinavia, sier Gaute Jakobsen, driftssjef hos Ålgård Offset. – Tidligere ble operas-jonen gjort manuelt. Robotcellen blir derfor helsebringende og positivt for våre ansatte, som får nye oppgaver internt.

Aalgaard Offset

Teamet deres er kompetente og vi har i samarbeid kommet frem til en robotcelleløsning som kan ha et internasjonalt potensial i trykkeribransjen.

Gaute Jakobsen

Driftssjef, Ålgård Offset

Oppdrag trigget idéen om et lokalt samarbeid

Trykkeriet hadde lenge vært på jakt etter en automatisk løsning for palleteringen, og den endelige ideen ble unnfanget under et oppdrag.

– Det hele startet i slutten av 2019 da vi trykket en jubileumsbok for ABB. Med roboter som en del av innholdet fikk vi en ide om å få til prosjektet lokalt, forklarer driftssjefen. – Vi tok kontakt med RobotNorge i „nabobyen“ Klepp. Etter noen møter besluttet vi å gjennomføre prosjektet.

Ifølge Jakobsen har samarbeidet med RobotNorge vært godt.

– Teamet deres er kompetente og vi har i samarbeid kommet frem til en robotcelleløsning som kan ha et internasjonalt potensial i trykkeribransjen.

Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge og den nye robotcellen tas i bruk i starten av 2021.

ABB i Norge leverer ikke roboter direkte i markedet, men har et blomstrende innovasjonsmiljø i verdensklasse med rundt 50 ingeniører og forskere for lakkeringsroboter på Bryne.

RobotNorge AS er landets ledende robotiseringsselskap og eneforhandler av ABB-roboter i Norge. RobotNorge utvikler robotløsninger for fremtidens produksjonsbehov. Tradisjonelle, industrielle roboter kombineres med ny teknologi som avansert sensorikk, kamera, maskinlæring og kunstig intelligens noe som åpner for mange nye bruksområder i ulike bransjer.

Ålgård Offset er Norges største leverandør av trykksaker. Vi produserer blader, magasiner, kataloger og DM til inn og utland med produksjon i både Norge og Sverige. Totalt er vi 110 ansatte med en omsetning på ca. 350 mill. Vi har et stort fokus på miljø og ser stadig etter løsninger som gjør oss bedre. Moderne utstyr og stor satsning på digitalisering, robotisering og automasjon, gjør oss attraktive i markedet nasjonalt og internasjonalt.

Kontaktperson

Cecilie R. Milenkovic
Markedsføringsleder 

Tlf: 452 89 708
crm@robotnorge.no

Flere nyheter

RobotNorge AS får fornyet tillit fra ABB Robotics

RobotNorge er en av Norges ledende leverandører og integrator av robotapplikasjoner med ABB-roboter. RobotNorge er også distributør av hele ABBs robotsortiment til partnere for det norske markedet. Med ABB Robotics i ryggen har vi tilgang til det siste og mest...

ABB Robotics Education Package

ABB Robotics i utdanning: Lær med prisbelønte GoFa™ For studenter og lærere ABB Robotics Education Package er en komplett utdanningspakke som utstyrer studenter med grunnleggende ferdigheter og kunnskap innen robotikk og automatisering, og forbereder dem på å...

Demo Robots for Sale

We have several demo robots for sale with short delivery times. For goods in stock, reservations are made regarding intermediate sales.Interested? Contact us for prices and detailed specifications. David Sajnovic Tlf: 459 14 610ds@robotnorge.no ABB IRB 4600 – 40/2.55...

Hold meg oppdatert

Meld meg på RobotNytt

Vi sender ut nyhetsbrevet vårt, RobotNytt, ca. 4 ganger i året.

RobotNorge logo farge

KONTAKT OSS

Bedriftsvegen 25,
4353 Klepp Stasjon
Sentralbord 51 78 50 50
Servicetelefon 4000 1569
post@robotnorge.no
support@robotnorge.no (support)
org.nr. 885 276 172
Fakturamottak: EHF eller robotnorge@ebilag.com