Suksesshistorier

Norautron AS

Publisert 04.06.2020 | Suksesshistorier

Bedriftsnavn: Norautron AS
Roboter: YuMi, Single-Arm YuMi og IRB1100
Robotapplikasjon: Testing og sammenstilling
Bransje: Elektronikk
Nettside:
 https://www.norautron.com/

Norautron er en norsk elektronikkprodusent og del av det norske teknologiselskapet Embron Group. Norautron ledes fra hovedkontoret i Horten hvor også den norske elektronikkproduksjonen foregår. Siden oppstart i 1989 har Norautron etablert produksjonsselskaper i Sverige, Polen og Kina. Kundebasen til Norautron er variert med nedslag i flere forskjellige markeder. Likhetstrekkene er dog kundenes krav til rett-tidig leveranser av høy kvalitet til konkurransedyktige betingelser.

HVORFOR ROBOTISERE?

Konkurransedyktig

Norautron har fokus på å være konkurransedyktig på pris og løsningene de leverer til sine kunder. For å holde produksjonen i Norge er automasjon og robotikk ekstremt viktig. Etter å ha sammenlignet ulike leverandører i cobot-markedet, kom de frem til at YuMi var en såpass ny og banebrytende robot at de ønsket å prøve den i sin produksjon.

  • Automasjon og robotikk er viktig for å holde produksjon i Norge
  • YuMi er en trygg og ESD sikker robot
  • Operatører utfører mer verdiskapende arbeid
  • YuMi tester og programmerer rundt 220-250 kretskort per dag
  • RobotStudio simulering hadde direkte overførbarhet til virkeligheten

«RobotNorge ble hovedsakelig benyttet i valg av robot, spesifikasjoner, anbefalt utstyr og opsjoner, og sammen med RobotNorge ble det funnet roboter som passet inn i Norautron sine løsninger.»

Asgeir Bjørkedal

Automasjonsingeniør, Norautron AS

Norges første YuMi

Norautron kjøpte Norges første YuMi i 2016, hovedsakelig for å utforske automasjon nærmere. Pådriveren for valg av robot var trygghet, spesifikt designet for små-sammenstilling og ESD sikker for elektronikkproduksjon.

Først hadde de et produkt hvor sammenstillingsprosessen kunne automatiseres. I senere tid har den samarbeidende roboten fått i oppgave å teste, programmere og håndtere kretskort. Dette var en arbeidsoppgave som krevde mye tid og en operatør kunne ikke gjøre mye annet under tiden det tok å teste. YuMi bruker i dag samme tid som en operatør og operatørene kan gjøre mer verdiskapende arbeid.

Samarbeid 

YuMi sin første oppgave var å sammenstille plasthus, kretskort, display og ulike deler og sende det videre til manuell ferdigstilling av en operatør. Med en idé om at YuMi kan brukes til mer enn sammenstillingsprosesser, ble roboten flyttet til testing av kretskort.

Fra idé til ferdig løsning gikk det under 1 uke. ABB RobotStudio ble brukt for å simulere og teste, noe som fungerte med én gang. I dag står YuMi og tester kretskort «in-line» med operatør, programmerer kortene, håndterer PASS/FAIL og jobber synkront med operatøren. Per i dag klarer roboten å få gjennom rundt 220-250 kort, et volum de ser for seg kan øke uten store problemer.

DET ER ALDRI FOR SENT, ELLER FOR TIDLIG Å STARTE

Hjelp meg å komme i gang

Legg igjen kontaktinformasjon, hvilken robot du ønsker eller en forklaring av prosessen du ønsker å robotisere og automatisere.

Vi rådgiver deg i valget av den rette roboten for ditt behov.

RobotNorge logo farge

KONTAKT OSS

Bedriftsvegen 25,
4353 Klepp Stasjon
Sentralbord 51 78 50 50
Servicetelefon 4000 1569
post@robotnorge.no
support@robotnorge.no (support)
org.nr. 885 276 172
Fakturamottak: EHF eller robotnorge@ebilag.com