magseis-award-new-venture-of-the-year-670x300

Flere innovasjonspriser for robot-teknologi
Mekon, Bredero Shaw og MagSeis
 

Flere av RobotNorges samarbeidspartnere har de siste årene mottatt innovasjonspriser for arbeid med automatisering og robotisering.
-  For oss er det utrolig spennende å få samarbeide og levere løsninger og utstyr til disse innovasjonsbedriftene., sier Jean-Marc Launay, daglig leder hos RobotNorge.


viknamann bel%c3%b8nnes med prisEn av bedriftene RobotNorge har jobbet tett sammen med er Mekon AS. Firmaet ble grunnlagt i 2012, og utvikler robotløsninger til havbruksnæringen, både på land og til sjøs. Denne bedriften fikk tildelt Señor Lyng–prisen for kreative, dristige og framtidsrettede prosjekter, blant annet for Flexstikker, en robotisert løsning for bløgging av laks.

-  Dette er en stor annerkjennelse og gir en ekstra motivasjon til å fortsette arbeidet og satsningen, forteller       gründer Ivar Sandneseng.


shawcor hi-resForenklet bearbeiding av rør-isolasjon
Bredero Shaw, en global leverandør innen rør-løsninger, er en annen av RobotNorges kunder som har mottatt oppmerksomhet for deres teknologi. Bedriften har 70 fabrikker i 15 land, med høy fokus på teknologi, innovasjon og kvalitet.
 
For sin Mobile Robotic Cutback System fikk de OTC Spotlight on New Technology Awards i 2013. Bredero Shaw er en av 15 bedrifter som fikk den prestisjetunge prisen for utvikling av offshore-teknologi innen boring, leting, produksjon og miljøvern.
 
I dypvannsmiljø er det nødvendig med isolerte rør når varm veske kommer inn i rør omgitt av iskaldt vann. Isolasjonsbelegget freses vekk og deretter børstes metalloverflaten slik at rørene kan sveises sammen.
 
Mindre risiko og høyere kvalitet
Dette har vært fram til nå vært en manuell operasjon. Den er arbeidskrevende og risikofylt. Den nye teknologien er basert på ABB roboter som gjør denne operasjon på en mer effektiv og trygg måte samtidig som kvaliteten øker betraktelig.
 
I tillegg til å være tryggere, roligere og raskere vil det nye systemet genererer en type beleggavfall som er fri for miljøgifter og attraktivt for resirkulering. Dette gjenbrukes i blant annet skipsfartpaller.magseis-award-new-venture-of-the-year-670x300

Robot til havs
Magseis ble tildelt Gullkronen i kategorien Oil Service Awards. Prisen deles ut av Rystad Energy. Magseis er et norsk selskap som jobber med geofysikk og marin seismikk.
 


De fikk utmerkelsen på grunn av sin tekniske løsning som forbedrer effektiviteten og reduserer tid og kostander i arbeidet med kartlegging til havs.
Juryen sier at ” vinneren hadde det kommersielle gjennombruddet i 2014 og opplever en sterk vekst i et segment spesielt sårbart for nedgang i bransjen.
 
Høyere hastighet
Magseis´ system er basert på små, autonome sensorkapsler satt inn i en stålwire. Kabelen kan legges ut og tas opp ved høyere hastigheter og i mye større mengder enn tidligere mulig.

Kapsler, datanedlasting og batteristyring håndteres av et robotisert system utviklet sammen med Magseis basert på etablert industriell robotteknologi. Systemet er designet for å håndtere et stort antall sensorkapsler på en sikker og effektiv måte.
 
- Vi ser at mange selskaper, spesielt i olje- og gassindustrien, har utfordringer i dag. Da vil arbeid med ny teknologi, effektivisering, automatisering og innovasjon tvinge seg fram. I dette arbeidet vil utprøvd robotteknologi kombinert med innovative måter å løse oppgaven i mange tilfeller gi en spennende løsning, sier Jean-Marc Launay hos RobotNorge.
 
 
 
Dovre Sertifisering AS - NS EN ISO 9001
RobotNorge AS Bedriftsvegen 25, 4353 Klepp Stasjon,
Tel.: 51 78 50 50, Service telephone: 4000 1569, e-mail: post@robotnorge.no
ABB