forsidebanner 1 hvit sveis

MEKANISK INDUSTRI

I tradisjonell mekanisk industri, som støperier, tynnplatebearbeiding, bildelproduksjon, jordbruksmaskiner, anleggsmaskiner osv er roboter allerede godt etablert.  Her finnes de fleste typer anvendelser av store som små roboter. De minste robotene håndterer maks 3 kg, mens de største håndterer opptill  700kg.
 
Robotene er ekstremt nøyaktige, på under ½ mm avvik ved full hastighet og ytterst i arbeidsområdet.  Dessuten er robotene ekstremt driftssikre og designet for 80000 driftstimer uten feil. 
 
Det forutsettes selvsagt at anbefalt vedlikehold gjennomføres. Skal du kjøpe en komplett robotcelle behøver du som regel ikke bekymre deg for robotens driftssikkerhet.
 
Spesielle verktøy som følger med ABB robotene gjør det lett å automatisere småserieproduksjon.  Nå er det småserieproduksjon som er vekstmarkedet.  Med 3D syn kan roboten selv tilrettelegge den mest optimale produksjonsrytmen.  Robotens kraftkontroll kan føre en slipe eller fresemaskin i baner med konstant trykk mot overflaten.  Robotene kan leveres i «clean room» utgave, som er spesiallaget for daglig nedvask med såpe eller løsemidler.  Slike roboter er ekstremt tette i alle bevegelige ledd.  Spesielle roboter finnes også for ekstra støvete miljø som for sveis, lakkering, fres osv. 
 
Når man først har tatt valget om robotisering er veien kort til forbedring av hele produksjonsflyten.  Derfor er avkastningen av robotinvesteringer betydelig høyere enn kostnaden for frigjort arbeidskraft. 
 
Kvaliteten på produserte varer bedres uten unntak, og du kan produsere døgnet rundt, mens du overvåker robotcellen fra din PC hjemme, eller på kontoret. Viktigst er muligheten for å styre opp produksjonstakten for å ta større kunde ordrer.  Dette er spesielt interessant i prosjektbasert industri, men også for de som får uventet etterspørsel etter nyutviklet produkt. Det gjelder å være i stand til å produsere det markedet etterspør.  Lytt til bilindustrien.Mer informasjon om Sveising.

Samarbeidspartnere:
abb ny fronius logo no   dinse logo cmyk  300dpi
       
       
       
Robotisering hos TecCon og Øglænd System
KONTAKTPERSON
Lars Tore Serigstad
Tlf: 950 15 800
lts@robotnorge.no
Invitasjon
"Sveisefrokost" 22 mai 2017
 
Robot og menneske side om side
Norautron første i Norge som investerte i en YuMi
 
YuMi Lansering 18 og 19.10.2016
En kort oppsummering etter kundedag
 
Dovre Sertifisering AS - NS EN ISO 9001
RobotNorge AS Bedriftsvegen 25, 4353 Klepp Stasjon,
Tlf.: 51 78 50 50, Servicetelefon: 4000 1569, e-post: post@robotnorge.no
ABB