forsidebanner 1 hvitmaling

PRODUKSJON AV BYGGEVARER

Er det noen industrier som gjennom tidene har vokst basert på prinsippet om å legge stein på stein, så er det trevare, byggevare og møbelindustrien. 
 
Mye av denne industrien finner du på kysten av Norge, fra Halden til Trondheim.  Både Glava og Rockwool er brukere av ABB roboter.  Hos NorDan på Moi installerte vi robotanlegg for grunning og toppstrøk av vindusrammer med sprosser. 
 
Ved hjelp av vision system kan roboten lese rammens størrelse og fasong og automatisk generere programmet for det aktuelle vinduet.  Denne metoden muliggjør en optimal utnyttelse av konveieren og opp til 40% økning i antall produserte vinduer kan oppnås. 
 
Roboter brukes også til produksjon av grunnmurs elementer.  Enkelte kjøkkenprodusenter mener at de aldri kunne levert høykvalitets høyglans skapdører uten bruk av lakkeringsroboter.  I møbelindustrien er det Ekornes som er storbruker av roboter. Ca 80 stk til sammen. Der finner du blant annet  ABB roboter som beiser og lakkerer foten til Stressless stolene.  Med en takttid på 2 minutter går det fort unna.
 
KONTAKTPERSON
Jean-Marc Launay
Tlf: 977 91 607
jml@robotnorge.no
Invitasjon
"Sveisefrokost" 22 mai 2017
 
Robot og menneske side om side
Norautron første i Norge som investerte i en YuMi
 
YuMi Lansering 18 og 19.10.2016
En kort oppsummering etter kundedag
 
Dovre Sertifisering AS - NS EN ISO 9001
RobotNorge AS Bedriftsvegen 25, 4353 Klepp Stasjon,
Tlf.: 51 78 50 50, Servicetelefon: 4000 1569, e-post: post@robotnorge.no
ABB